Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Evenementen 2020
 

Almelo 2020

Zoals altijd hebben we ook dit jaar weer uitgekeken naar de serie wedstrijden in Almelo. Het is elk jaar het laatste hoogtepunt van onze wedstrijdenreeks en eigenlijk afgezien van Grou, met de zeer bijzondere groepsfinish, ook het eerste.

Wat hebben we het getroffen met het weer. Stond zaterdag de wind nog redelijk dwars op het kanaal, zondag was hij voldoende gedraaid zodat er toch een leuk kruisrak in zat. Wel 15 larken verschenen er deze keer aan het wedstrijdwater, wat elke keer weer een prachtig mooi gezicht is.

Helaas moest Johan Beekman om begrijpelijke redenen verstek laten gaan. We hebben hem natuurlijk gemist; zijn warme belangstelling voor iedereen, zijn stereotype vraag ‘hoe het thuis is met het parlement’ en z’n zichtbare genieten van elke wedstrijd die er te varen is. Duidelijk is dat Johan de komende tijd een behoorlijke tegenwind te bezeilen heeft. Wij kennen hem als een vechter en dat zal hij de komende tijd zeker nodig hebben. Wij als ‘larkenfamilie’ zullen ervoor zorgen dat het prikbord boven zijn bed in het MCL vol komt met kaartjes (als Johan K. een mailtje doet wanneer het een en ander plaats zal grijpen). Wij wensen hem veel sterkte de komende tijd en natuurlijk ook zijn vrouw Trynke.

De wedstrijd was enerverend. Het starten van alle drie wedstrijden verliep deze keer vlekkeloos en er werd weer gestreden als nooit tevoren. Er waren natuurlijk de nodige bb-sb situaties, wat in dit nauw vaarwater geen wonder is. Ron werkte zich zowel in de eerste als in de laatste wedstrijd direct al naar voren en het werd al snel duidelijk dat hij niet meer te kloppen was. De tweede wedstrijd moest hij toch Germ de Jong voor laten gaan.

Germ, die zich anders op dit wedstrijdwater van z’n beste kant laat zien, zeilde voor de rest met een zevende en een tiende plaats een beetje teleurstellend. Volgens eigen zeggen was hij de voorbijgaande week druk geweest met het aardappelrooien. En dan valt het natuurlijk niet mee, als die piepers je nog door het hoofd rollen, je op zo’n klein boeitje te concentreren.

Harry Gierveld, die er op professionele wijze op toezag dat de wedstrijd ordentelijk verliep, had het roer aan de debutant Renee Granve overgedragen. Met een 8-12-7 score zat er toch progressie in en zo voor de eerste keer geen slecht resultaat.

Ik heb van alle drie wedstrijden bijzonder genoten; er werd fel gestreden maar, en daar gaat het toch ook om, heel sportief gezeild.

Harry en Stef verzorgden op passende wijze de prijsuitreiking. Johan Klaver kreeg als winnaar van de prijs ‘best of the rest’ een minuscuul bekertje, wat heel verstandig is omdat, als biljarthok vol met van die grote bokalen komt te staan, wij er straks met de vergadering niet meer in kunnen.

Elly bedanken we voor de heerlijke cake met slagroom en Stef bedankte iedereen die zich maar enigszins had ingezet met een goede fles wijn.

De uitslag zoals bekend: 1. Ron, 2. Benny, 3. Sietze

Groet, Sietze Dijkstra.

Foto's (aangeleverd door Stef Gierveld)

 


Oudega 2020

Helaas afgelast i.v.m. corona.


Sneekweek 2020

Helaas afgelast i.v.m. corona.


Oud Zeilend Hout 2020

Helaas afgelast i.v.m. corona.


Grou Princenhoftocht 2020

Van uitstel komt afstel……….    Niets is minder waar!!

Op deze prachtige zonnige dag arriveerden 13 Larken bij het wedstrijscentrum in Grou.
Om half 11 riep wedstrijdleider Johan K. de zeilers bijeen. De routebeschrijving, welke keurig in een waterdichte hoes zat, werd uitgedeeld. Ook werden het programma en spelregels toegelicht. Met duidelijk ingehouden trots werden de zelfgemaakte vlaggen, voorbereidingsein en startsein, door de wedstrijdleider gepresenteerd.

De wind was matig tot zwak maar wel redelijk constant. Exact om 11.00 uur klonk het startsein.
Harry G. en Meindert v.d.B. waren het eerst om het eiland, de rest volgde er kort op.

Tussentijds voer er langzaam een groot Skûtsje tussen het veld. Germ d.J. had hier het meest ongemak van en moest noodgedwongen een rondje draaien om achterlangs deze reus zijn koers voort te zetten.

Inmiddels voer Harry G. aan kop. Dit had hij mede te danken aan onze wedstrijdleider die met zijn startschip voor de zeilers uitvoer om ons door het Labyrint te leiden. Anders hadden we L142 nooit weer terug gezien.

Ook werden we vergezeld door de familie Elzinga die met hun motorboot de gehele tocht met het veld meevoer.  

Op het eind van de Geau moesten we haaks om naar de Hooidamsloot. Dit was het laatste stuk naar de finish. Harry G. liep al ver uit. Het 2e peloton waaronder Johan B., Benny W. en Stef G. volgden en waren de plekken al aan het verdelen totdat………………..

Vanuit het niets, met de wind vol in de zeilen, kwam Paul R. de hoek om. Dit ging zo hard dat ie er lichte nekklachten aan over heeft gehouden. (beterschap Paul)

Samen met hem kwam de rest van het veld en verenigde zich met het 2e peloton.

Het moet voor de kijkers een schouwspel zijn geweest want in de volle liniebreedte werd de Hooidamsloot versperd door 12 Larken.

Een fotofinish was het gevolg.

Vervolgens de brug onder door en aanmeren bij Ie-Sicht. Hier was een plek gereserveerd waarin we in een grote kring onze lunch konden nuttigen.
Na wat spannende verhalen aangehoord te hebben en nog spannender verhalen te hebben verteld was het tijd voor de 2e start.  

Wie overigens ook op het terras zat was de beroemde Friese acteur Joop Wittermans. Volledig onder de indruk bekeek hij aandachtig hoe zich de Larken bij het startgebied verzamelden. De kans is groot dat hij met zijn nieuwe inspiraties naar een filmproducent gaat. We wachten af…….

Vanaf de Headamsleat klonk het startsein voor de 2e wedstrijd. Vooraf was er wat rumoer tussen Johan B. en Harry G. betreft een bakboord/stuurboordsituatie waarin Johan B. aangaf dat Harry veel eerder moet aanroepen. (schreeuwen hoeft niet)  Minimaal 100 meter voorafgaand.

De wind zakte wat weg waardoor het veld moeilijk op gang kwam.

Dat Mijndert v.d. B. een sprinter is werd nu wel duidelijk. Hij voer wederom vooraan mee.
De prachtige omgeving forceerde meerdere malen om uit de wedstrijdmodus te komen.
Het was genieten!!!!!

Inmiddels aangekomen op de Wide Ie. Het laatste stuk opkruisen naar het Pikmeer waar de finishlijn uitgerold lag.

Na de prijsuitreiking werd deze dag nog eventjes bezegeld met een drankje en hebben we afscheid genomen.

Maar niet voor lang……  
Tot ziens in Oudega!  

Groet Stef Gierveld

Uitslag 
1   L142           Harry Gierveld
2   L49             Ron Hubregtse
3   L140           Stef Gierveld      
4   L80             Germ de Jong
5   L30             Sietse Dijkstra

6   L12             Benny Wiegers
7   L96             Johan Beekman

8   L71             Henk Scholten
9   L51             Jan Brederode
10 L9               Paul Ruiter
11 L95             Jitze Elzinga
12 L1               Mindert v.d. Berg
13 L141           Hans v Luyk


Larkenweekend Broek 2020

Voor verslag en foto's van Jack Brans klik hier

 


naar boven